WalkWithMe - Mediainstallatie voor Forum Groningen

    opdrachtgever Forum Groningen
    locatie Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
    grootte 250 x 250 x 325 cm
    materiaal/techniek staal, acrylglas
    bijzonderheid staalconstructiie: Mannen van Staal, acrylboxen: Pyrasied, licht software: VJ Pixelsync
    datum november 2019

    WalkWithMe is de naam van de media-installatie die ik in opdracht van Forum Groningen voor het entreegebied ontworpen heb. Het is plek waar informatie over films, exposities en evenementen in het gebouw te vinden is. 

    De schil van de installatie bevat 13 beeldschermen en twee touchscreens. Ze wijzen de weg en geven inspiratie. Maar WalkWithMe is meer dan een informatiedrager. Door de organische vorm lijkt de stalen constructie te leven en gaat het een dialoog aan met de bezoeker. Kijkt het je aan? Is het op doortocht door het gebouw? Zie je een bos? Is het een zeemonster uit sterke verhalen? Het materiaalgebruik en de vorm zijn een aanvulling op de andere objecten in de omgeving zoals de bamboe trap en de grote gele balie. Tegelijkertijd is het een reactie op de strakke vormgeving van het gebouw.

    Het hart van de installatie bestaat uit een serie ingenieuze lichtboxen. Ze zijn gemaakt van dichroïde materiaal, waardoor de kleur van het oppervlak vanuit ieder perspectief anders is. Voor de lichtboxen is software ontwikkeld die het object een extra dimensie geeft: iedere dag heeft de installatie een ander humeur. En het reageert zelfs op je aanwezigheid. Door dit samenspel van materiaal en techniek zijn de lichtobjecten soms transparant, soms spiegelend, dan weer lichtgevend.

    De media-installatie is onderdeel van een serie Focal Points die ontworpen worden door Groninger kunstenaars en ontwerpers voor verschillende onderdelen en locaties van het Forum onder de noemer Made in Groningen. Het gebouw zelf is ontwikkeld door randstedelijke architecten en ontwerpers, de Focal Points hebben tot doel kunstenaars/ontwerpers die een band hebben met Groningen te betrekken bij de uitstraling van het gebouw. 

     [ LATER MEER ]

    Eerste beelden

     

    © 2020 Studio Peter Musschenga