Huisstijl Stichting LGBT Groningen

  Huisstijl Stichting LGBT Groningen

  klant Stichting LGBT Groningen
  object huisstijl
  kleur full color
  datum juni 2011 en later

  Aan de vooravond van Roze Zaterdag 2011 werd de nieuwe huisstijl van Stichting LGBT Groningen gepresenteerd in ForumImages. Naast de introductie van het logo werd de nieuwe website officieel geopend. Stichting LGBT Groningen is de overkoepelende organisatie van alle LGBT(-gelieerde) organisaties in Groningen, zoals COC Groningen & Drenthe, De Kringen, Orpheus, Transgendergroep Groningen, Zwem Goud, etc.

  Bij de ontwikkeling van het logo is de diversiteit van LGBT'ers en hun organisaties als een van de belangrijkste uitgangspunten genomen.

  Aanleiding voor de vorm van het beeld zijn de diverse pictografische beelden waarmee mannen, vrouwen, homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders worden uitgebeeld. De punt van de pijl uit het symbool voor de man en een deel van het kruis uit het symbool voor de vrouw gaan een spel met elkaar aan. Samen maken ze deel uit van een grid waarin de regenboogkleuren - de kleuren van de LGBT-'gemeenschap' vrij lijken te bewegen. 

  Met de beweging en speelsheid beeldt  het logo positiviteit uit. In haar vorm (een 'x' of een 'plus' - hoe je het ook wilt zien) geeft het betekenis aan het woord 'inclusion', dat betekent dat iedereen erbij mag horen, een belangrijke pijler onder de doelstelling van de stichting.

   

   

  De Studio

  Studio Peter Musschenga werkt vanuit Het Paleis. Het adres van de studio is: Langestraat 180, 9712MH Groningen.

  Kom langs voor een kennismaking, een offerte of gewoon een kop koffie. Stuur me een mailtje!

  Privacyverklaring