IJ Interim Juristen

IJ Interim Juristen

  • Klant: Yspeert advocaten
  • Object: logo, huisstijl
  • Datum: oktober 2021

IJ Interim Juristen is een spin-off van Yspeert advocaten, geboren uit de ervaring dat voor procesbegeleiding vaak niet zo snel gedacht wordt aan de advocatuur.

Het ontwerp voor het logo dat ik maakte voor IJ refereert aan de interim medewerker niet als solist, maar als samenwerker in een organisatie op een gelijkwaardige basis. IJ stelt hiermee de persoonlijke en warme inbreng voorop, in contrast met de wat afstandelijker stijl waarmee interim juristen vaak geassocieerd worden. Dit idee wordt ondersteund doordat de vlakjes enigszins 'los' ten opzichte van elkaar staan.

Het netwerk (de organisatie) waar de medewerker bijna onzichtbaar onderdeel van is, is de basis voor de vorm, waarbij de gebogen lijnen refereren aan een
vingerafdruk. De warme kleuren van de stijl ondersteunen de vakkundige toevoeging die IJ interim juristen kan brengen.

Het gebruikte lettertype is de Faktum, ontworpen door René Bieder. Het is een geometrische sans-font, geïnspireerd op moderne architectuur en interieurontwerp uit het midden van de 20e eeuw. De combinatie van heldere lijnen, organische rondingen en geometrische vormen - populair bij mid-century ontwerpers en architecten in de 20e eeuw - gaf de aanzet tot een ontwerp met duidelijk modernistische wortels en een sterke eigentijdse afwerking.

 

 achtergrond van het ontstaan van het logo

IJ interim Juristen website

voorpagina van de website

 

voorbeelden van socials

De Studio

Studio Peter Musschenga werkt vanuit Het Paleis. Het adres van de studio is: Langestraat 180, 9712MH Groningen.

Kom langs voor een kennismaking, een offerte of gewoon een kop koffie. Stuur me een mailtje!